Tilastokeskuksen 3.12. julkistuksen mukaan 16% kaikista suomalaisista yrityksistä käyttää tekoälyä hyödykseen.
Eniten tekoälyä hyödynnetään informaatio ja viestintä- toimialoilla toimivissa yrityksissä ja vähiten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Käyttötarkoituksen mukaan tarkasteltuna eniten tekoälyä hyödynnetään markkinoinnissa tai myynnissä ja vähiten henkilöstöhallinnossa tai rekrytoinnissa.

Yhdysvalloissa nähtiin tiistaina pirteä nousupäivä ja esimerkiksi NASDAQ-indeksifutuurit nousivat reippaasti yli 400 pistettä.
Myös esimerkiksi teknologiayhtiö Applen osake kallistui yli kolme prosenttia.

”Kiinnostava tuo tekoälyyn liittyvä käyttötilasto. Ei ole yllättävää, että myynti ja markkinointiprosessit hyödyntää eniten ja rekrytointi vähiten. Algoritmeja pukkaa, niin sanotusti.”, kommentoi Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Tiistaina nähtiin taas lähes viidensadan pisteen nousu Nasdaqin futuureissa. viime viikolla taisin kommentoida, että ollaan ilmeisesti ainakin hetkellisesti sellaisessa uudessa normaalissa, jossa pari sataa pistettä suuntaansa päivänsisäisesti on vakio. Tuollainen juuri tälläkin hetkellä näkyvä 0,4% nousu vaikuttaa kauhean hitaalta ja varovaiselta siinä vertailussa vaikka se edustaa taas normia toisenlaisessa hetkessä.”, Parviainen jatkaa.