Tilastokeskuksen 21.10. julkaisun mukaan aloittaneiden yritysten määrä kasvoi vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä 11 prosenttia vastaavasta vuodentakaisesta ajankohdasta.
Vuoden 2021 toisella neljänneksellä yrityksiä aloitti peräti 23 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 toisella neljänneksellä.

Yhdysvalloissa pörssi vetää henkeä alkuviikon nousun jälkeen. Torstaina klo 12.30 Suomen aikaa Yhdysvaltain kaikki keskeiset osakeindeksifutuurit ovat pienoisessa laskussa.

”Täytyy myöntää, että yllättävän isoja kasvuprosentteja nuo aloittaneet yritykset. Olisin veikannut, että nousua aloittaneiden yritysten määrässä olisi kymmenisen prosenttia ihan sitä kautta, että kun on mennyt työt alta, on laitettu firma pystyyn. Mutta 23 prosenttia on komea lukema.”, kommentoi Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Pörssi vetää henkeä tämän tästä, se on normaalia. AAII:n sentimentin perusteella on taas kovasti paljon härkämäisyyttä markkinassa mikä on sekin ihan loogista. Kun on nousupäiviä sentimentti härkämäistyy ja kun laskupäiviä, se muuttuu karhumaiseksi. Päällä on tuloskausi, joten se vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin myös.”, Parviainen jatkaa.