Tilastokeskuksen 9.9. julkaisun mukaan esimerkiksi moottoribensiinin hinta oli kesäkuussa vuonna 2021 21% korkeampi kuin vuotta aiemmin samaan aikaan.
Samoin dieselöljyn hinta on noussut peräti 26% verrattuna vuoden takaiseen tarkastelujaksoon.

Suomen hallitus jatkaa tiistaina 7.9. alkaneita budjettineuvotteluja torstaina 9.9. Valtioneuvoston keskiviikkoisen tiedonannon perusteella valtaosasta riihen asioista vallitsi yhteinen näkemys.

Yhdysvalloissa markkinat ovat hieman jäähdytelleet alkuviikon reippauden tieltä ja klo 13.00 Suomen aikaa torstaina 9.9. kaikki keskeiset Yhdysvaltalaisindeksit ovat miinuksella.
Samaan aikaan Kiinassa indeksien pudotus on jo reippaampaa esimerkiksi Hong Kongin pörssin pääindeksi on 2% laskussa.

”Katsotaan tulisiko tänään iltaan mennessä Säätytalolla valmista”, kommentoi budjettiriihen edistymistä Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Vasta valmista pääsee sitten valtamedia ja sosiaalinen media ruotimaan. USAssa on ymmärrettävästi punaisempi päivä alkuviikon vihreyden jäljiltä. Aikalailla normaalia tämän vuoden aikana useamminkin nähtyä liikehdintää, sanoisin. Saatetaan mennä parissa päivässä indeksissä vaikka 400 pistettä ylös ja tulla sitten pari päivää vähän alaspäin. Riippuen tietysti mitä kaikkea muuta on päällä, voidaan tulla reilumminkin alaspäin. Sivuttaisliike – jollaiselta se alkaa kovasti vaikuttaa – ja kauanko sellaisessa ollaan, on ehkä se kaikkein turhauttavin tila. Itse olen laittanut merkille, että jos vertaa vaikka kevättä 2020 ja nyt melkeinpä koko vuotta 2021 niin tuollainen muutaman prosentin kymmenyksen tai vaikka kokonaisen prosentinkin laskupäivä oikeastaan missä tahansa otetaan paljon herkemmin tarkastelun alle kuin mitä ehkä vaikka vuosi sitten tehtiin. Kyllähän sen ymmärtää – tässä on pitkä aika oltu ennenäkemättömässä tilanteessa ja odoteltu mihin suuntaan maailma ylipäätään jatkaa niin varmasti se vaikuttaa siihen, että sitäkän vähää riskejä tuottojen suhteen ei oteta kuin aiemmin otettiin.”, Parviainen jatkaa.