Tilastokeskuksen 20.10. julkaisun mukaan tammi-syyskuussa pantiin vireille 3,3% enemmän konkursseja (1808 kpl) kuin vastaavalla tarkastelujaksolla vuotta aiemmin.

Yhdysvalloissa on nähty nousua alkuviikosta laajalla rintamalla ja esimerkiksi tiistaina 19.10. kaikki keskeiset indeksit olivat nousussa.

”Konkurssit ovat luonnollinen osa talouden toimintaa ja ilmiönä sikäli aivan luonnollinen. Tietenkin on aina harmillisempaa jos konkurssin syy on ollut jotain selkeästi yrittäjästä tai yrityksestä itsestään riippumatonta kuten nyt korona-aikana on täysin mahdollista. Siihen eivät tilastot ota kantaa.”, kommentoi Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Mitä tulee Yhdysvaltain tilanteeseen ja erityisesti markkinan käytökseen, toistan varmaan itseäni kun sanon, että jännittävä loppuvuosi varmasti tulossa jo ihan pelkästään sen joulukuun alkuun siirretyn velkakatosta pidemmin sopimisen kanssa. Mitä itse markkinaan tulee, jos puhtaasti niin sanottua teknistä analyysia katsoo, vaikuttaisi vahvasti siltä, että isompi korjausliike on vältetty. Eihän mikään takaa sitä, etteikö markkina voisi yhtäkkiä hermostua ihan uudella voimakkuudella, joka johtaisi äkilliseen sell-off tilanteeseen. Kuitenkin tuo laskettelu, mikä kesti syyskuun alusta lokakuun alkuun vaikuttaisi ei ainoastaan taittuneen vaan myös ainakin pirteänomaista nousutrendiä on taas havaittavissa. Korostan kuitenkin, että valppaana on syytä pysyä.”, Parviainen jatkaa.