Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan liikevaihto kasvoi heinäkuussa 3,9% vuodentakaiseen nähden.

Niinikään Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 4,0. Indikaattori on pysynyt yli 4,0:n toukokuusta saakka, ollen kesän tarkastelujaksolla korkeimmillaan kesäkuussa lukemassa 4,6.

Yhdysvalloissa indeksit nousivat pirteästi lähes koko viikon 34 vuosittaisen Jackson Holen kokouksen alla. Yhdysvaltain kaikki keskeiset indeksit ovat maanantaina 30.8. klo 10.45 Suomen aikaa nousussa.

”Hyviä uutisia ovat tietysti se, että kauppa on kasvanut ja että kuluttajien luottamus säilyy verrattaen korkealla tasolla.”, sanoo Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Henkilökohtaisesti näen silti ison hypähdyksen luottamusindikaattorissa tuossa toukokuusta kesäkuuhun – jopa 1,9 indeksipistettä kun esimerkiksi sitten kesä- elokuussa ollaan seilattu vain muutamaa indeksipisteen osaa. Luottamus on hyvästä, rajuista ja erityisesti kesälomien kynnyksellä tapahtuneista liikkeistä tulee vain mieleen, että onko juuri maksetut lomarahat esimerkiksi vaikuttaneet kovasti luottamukseen omasta taloudesta.”, Parviainen jatkaa.

”Jackson Holen – niinkuin lähes kaikki muutkin Fedin lausunnot ei mielestäni tuonut mitään sellaista, mistä markkina olisi erityisesti yllättynyt. Se oli yleinen konsensus, että elvytystoimien pienentäminen voisi alkaa jo tämän vuoden puolella ja Jackson Hole vahvisti asiaa osaltaan. Henkilökohtaisesti huomioni on kiinnittynyt vahvasti kahteen keskeiseen USA:n indeksiin – S&P500 ja Nasdaq ja niiden tämänhetkisiin lukemiin sekä siihen, mitä Jackson Holen jälkeen esimerkiksi viime vuonna noissa indekseissä tapahtui. Markkinalla on nähdäkseni korostunut korjausliikkeen todennäköisyys olemassa.”, Parviainen lisää.