Tilastokeskus julkaisi 30.9. kolme kappaletta ennakkotilastotietoja.
Niiden mukaan teollisuuden liikevaihto kasvoi elokuussa 18,2% vuodentakaiseen nähden.
Rakentamisen liikevaihto kasvoi 6,4% ja palveluiden liikevaihto kasvoi 8,9% molemmat niinikään vuodentakaiseen vertailukauteen nähden.

Keskiviikkoinen pörssipäivä oli markkinoilla suuntaansa hakeva eikä selkeää viitettä sijoittajien näkemyksestä varsinaisesti ollut nähtävillä.

Esimerkiksi teknologiayhtiö Applen osake kävi päivän aikana korkeimmillaan 144.45 dollarissa, mutta sulkeutui kuitenkin hieman alle 143 dollarin.

”Vielä ei olla lähelläkään indeksitasoista korjausliikettä jos sitä kautta asiaa tarkastellaan”, kommentoi Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Niinsanotun karhumarkkinan virallisesta määritelmästä – jos sellaisen hahmotteluun viitataan – ollaan vielä kaukana ja laskukausille on muutenkin tyypillistä se, että jos tullaan vaikka neljäsataa pistettä alaspäin niin se laskukin ikäänkuin korjaa itseään vaikka yhdellä parin sadan pisteen nousupäivällä. Nämä tällaiset tilanteet eivät ole mitään uutta. Parempi ja samalla vaikeampi kysymys on se, ollaanko lähellä sitä hetkeä kun on taas syytä innostua alkavasta nousutrendistä vai nähdäänkö vielä tuntuvampaa laskua. Yhdysvaltain velkakaton nostamiskeskustelulla ja sen pitkittymisellä on varmasti vaikutusta Yhdysvaltain velkakirjoista markkinoilla huudettaviin korkoihin ja esimerkiksi kenties sen keskeisemmän eli 10-vuotisen velkakirjan korko on vaikuttanut ainakin hetkellisesti kotiutuneen yli 1.5. Se taas on on lukemana korkeimmillaan sitten toukokuun. Kiinnostavaa tulee olemaan myös varsinkin tänään ja huomenna nähdä miten Yhdysvaltojen työttömyystilanne on muuttunut viikossa ja kuulla mitä sanottavaa Fedin pääjohtaja Powelilla on. Voisi sanoa, että juuri näinä päivinä on poikkeuksellisen paljon erilaisia langanpätkiä ilmassa.”, Parviainen jatkaa.