Valtioneuvosto kertoo Työpoliittisen aikakauskirjan 2/2021 olevan julki. Lisätietoja asiasta sekä itse julkaisu luettavissa Valtioneuvoston sivuilta.

Tilastokeskus kertoo, että puolella suomalaisista kotitalouksista nettovarallisuus ylittää 104 000 euroa. 

Kotitalouksien yleisin varallisuuslaji ovat talletukset mikä ei ole yllättävää huomioiden vuosia jatkuneen keskustelun suomalaisten pankkitileillä makaavista euroista.

Hieman yllättävää kuitenkin on, että oma asunto on vasta kolmantena yleismpien varallisuuslajien listassa kulkuvälineiden takana.

Varallisuuden arvolla mitattuna kuitenkin asunnot ovat selvästi merkittävin varallisuuserä edustaen lähes puolta (48%) kotitalouksien kokonaisvarallisuudesta.

Kotitalouksista 59%:lla on velkaa ja noin 16%:lla velkaantuneista kotitalouksista velan määrä oli yli kolminkertainen vuosituloihin nähden.

Noin kuusi prosenttia kotitalouksista määriteltiin ns.luottorajoitteisiksi eli oli haastattelua edeltäneen kolmen vuoden aikana joko hakenut lainaa, mutta ei ole sitä saanut heti eikä myöhemmin tai ei ole hakenut koska arveli ettei saisi.

Yhdysvalloissa maanantainen kaupankäyntipäivä nosti indeksejä ja laski korkoja. 

Yhdysvaltain 10-vuotisen velkakirjan korko palasi alle 1,6% ja on tiistai aamupäivällä suomen aikaa kuukauden alhaisimmalla tasollaan lukemassa 1,552%.