Statistan julkaiseman datan mukaan 65% suomalaisista käyttää rajoittamatonta datasiirtoa puhelimessaan. Tämä tekee suomalaisista ei pelkästään Euroopan vaan koko maailman kärkivaltion mitattuna sillä, kuinka suurella osalla väestöstä on käytössään rajoittamaton matkapuhelindatasiirto.

Statistan mukaan maailman kärkivaltiot edellä mainitulla mittarilla ovat järjestyksessä

  1. Suomi 65%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  2. Sveitsi 53%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  3. USA 46%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  4. Venäjä 35%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  5. Etelä Korea 29%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  6. Espanja 27%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  7. Kiina 24%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata
  8. Intia 22%:lla väestöstä rajoittamaton mobiilidata

Yhdysvalloissa markkinoiden hermoilu ei helpota tiistaisesta, pirteästä päivästä huolimatta.

”Ainakin itselle tuli uutena tietona tuo rajoittamattoman mobiilidatan suhde väestöön. En olisi veikannut Suomea ykköseksi enkä esimerkiksi, että Venäjä on listan neljäs. Kiinan olisin veikannut vähintään kolmoseksi. Ehkä se kertoo minun henkilökohtaisesta kuplastani jotain.”, kommentoi Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Yhdysvalloissa on nyt paljon pöydällä ja pörssi hengähtää. Pirteät päivät laskutrendissä kuuluvat usein asiaan – mikään ei mene pitkiä ajanjaksoja viivasuoraan ylös tai alas. Velkakattokeskustelullakin on aikaa pitkittyä vielä parikin viikkoa ennenkuin sille tulee sinetti. Eikä se mitenkään välttämättä pääty vielä silloinkaan. Sanoisin, että kiinnostavaa nähdä millä tavalla ja missä kohtaa velkakattonarratiivi saadaan taas vuodeksi pois päiväjärjestyksestä.”, Parviainen jatkaa.