Tilastokeskus kertoo konkurssien vireillepanon vähentyneen tammi-toukokuussa 6,5% vuodentakaiseen vertailuajanjaksoon nähden.

Yhdysvalloissa ja maailmalla laajemminkin odotetaan tänään keskiviikkoiltana suomen aikaa klo 21 julkaistavaa Yhdysvaltain keskuspankin Fedin korkopäätöstä sekä sitä seuraavaa lausuntoa.

Vaikkakaan Fedin ei odoteta koskevan ohjauskorkoon nyt tai vielä vähään aikaan, markkina odottaa mielenkiinnolla pääjohtajansa Powellin puhetta ja sitä, onko odotettavissa jonkinlaista elvytystoimien asteittaista hidastamista ja jos, millä aikavälillä.

Kiina julkaisi omia makrotalouslukujaan aamusta klo 10 suomen aikaa ja niiden perusteella teollisuuden tuotanto ja vähittäiskaupan myynti ovat laskeneet Kiinassa vuodentakaisesta vertailuajanjaksosta.

Yhdysvalloissa keskeiset osakeindeksit laskivat hieman tiistain aikana pysytellen kuitenkin lähellä kaikkien aikojen huippulukemia. Yhdysvaltain 10-vuotisen valtionvelkakirjan korko on noin klo 10.30 suomen aikaa hiuksenhienosti alle 1,5%.