Tilastokeskuksen 15.9. julkaisun perusteella teollisuuden liikevaihto kasvoi heinäkuussa 2021 16,5% vuodentakaiseen tarkastelujaksoon nähden.

Kansantalouden tuotanto kasvoi kesäkuussa 9,1% ja heinäkuussa 5,5% vuodentakaisiin vertailuajanjaksoihin nähden, kertoo niinikään Tilastokeskus.

Yhdysvalloissa keskiviikkona julkaistujen lukujen mukaan inflaatio oli kaikilla kolmella keskeisellä mittarilla vähäisempää kuin ennusteiden perusteella odotettiin.

”Edelleen hienoa nähdä, että kansantalous toipuu. Kaikesta noustaan – on aina noustu.”, sanoo Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Yhdysvaltain tilanne ja käänteet siellä liittyen juurikin inflaatio-odotuksiin sekä lukujen valossa nähtävään toteumaan ja arvioihin siitä, milloin elvytystoimenpiteitä lopulta vähennetään, ovat taatusti kaikkien markkinoita työkseen seuraavien jokapäiväisellä listalla. Edelleen ollaan melko korkealla jos tarkastellaan vaikkapa NASDAQ-indeksiä vaikka reilut kolmesataa pistettä huipuista ollaankin korjattu tässä viimeisimmän viikon aikana. Isompaa kuvaa katsoessa tämä Kiinan Evergrande-narratiivi on mielestäni tällä hetkellä jotain, jonka epävarmuuden jatkuessa voi tuoda mukanaan yllätyksiä.”, Parviainen jatkaa.