Tilastokeskuksen 17.9. julkaisun perusteella valtion verokertymä pieneni 1,9 prosenttia vuonna 2020.

Yhdysvalloissa pörssin hermoilu jatkuu ja keskeiset indeksit ovat klo 11 Suomen aikaa laskussa; S&P 500 -1,09%, NASDAQ -0,8% ja Dow Jones -1,34%.

”Aina on mahdollista, että se korjauksen hetki, jota on taatusti osattu odottaa, on nyt. Yhtä mahdollista on, että kyseessä on syyskuista puhaltelua, joka ei itsessään ole mitenkään epätyypillistä.”, sanoo Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Niin sanotun teknisen analyysin näkökulmasta ollaan esimerkiksi NASDAQ-indeksissä tilanteessa, jossa seuraavat päivät erityisesti tulevat kertomaan todennäköisesti paljon siitä, jatkaako markkina mihin suuntaan. Nyt ollaan tultu pikkuisen päälle 3% alaspäin huipulta katsoen, mikä sinänsä ei ole erityisen suuri pudotus varsinkaan reilun viikon ajanjaksolla, mutta nämä ovat kinkkisiä juttuja. Jos valmiiksi karhumainen sentimentti yhdistettynä esimerkiksi Kiinan Evergranden juuri nyt mukanaan tuomaan, vähintäänkin epävarmaan narratiiviin, saa sijoittajat hermostumaan tosissaan, voidaan nähdä hyvinkin reippaita laskuja päivänsisäisesti. Itse muistan hyvin kun pandemian johdosta alkoi mennä yhteiskunnat kiinni keväällä 2020, oli joinain päivänä kaksinumeroisia laskuja. Edelleen ja kuten olen aiemminkin sanonut, se, että pörssi laskisi nyt sitten vaikka 20%, ei ole se mikä itseä mietityttää vaan se, että kuinka paljon sitä laskua tapahtui sellaisissa portfolioissa, joissa velkavipu on epäterveellinen.”, Parviainen jatkaa.