Tilastokeskuksen 29.9. julkaisun mukaan suurimpien kaupunkien osalta vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat elokuussa verraten vuodentakaiseen.

Yhdysvalloissa tiistainen pörssipäivä oli punainen kaikkien keskeisten indeksien laskiessa.

Yhdysvaltain velkakattokeskustelu ei ole vielä keskiviikkona klo 12 Suomen aikaa saanut sinettiä osakseen.

”Ostopaikkoja tähyilevät innostuvat varmasti päivä päivältä enemmän kun tullaan useita satoja pisteitä alaspäin.”, sanoo Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”En väitä tietäväni mitä seuraavaksi tapahtuu ja kauanko niin tapahtuu. Nyt esimerkiksi NASDAQ on laskenut kaikkien aikojen huipuistaan syyskuun alkupuolelta viitisen prosenttia. Se vaikuttaa tuntuvan paljolta kun seuraa vaikka somea ja ihmisten reaktioita siellä. Kuitenkin esimerkiksi niinsanotun teknisen analyysin perusteella laskuvaraa – jos sellaista termiä käyttäisi tässä yhteydessä – on runsaasti. USAn velkakattokeskustelu jatkunee vielä ainakin tämän viikon loppuun saakka ja tulemme varmasti näkemään vielä huomattavasti nykyhetkeä dramaattisempia kannanottoja asian tiimoilta. Tähän mennessä CNN:n mukaan Yhdysvaltain valtiovaraiministeri Yellen oli sanonut Yhdysvaltain lainsäädännöstä päättäville tahoille, että liittovaltiolta loppuu todennäköisesti raha viimeistään lokakuun puolen välin paikkeilla jos asia ei etene. Seuratkaamme kuinka viime hetkellä tämä lopulta ratkeaa.”, Parviainen jatkaa.