Markkinoiden odotetaan olevan tavallista hiljaisemmat Yhdysvalloissa maanantaina juhlittavan Labor Day-pyhäpäivän ja sen mukanaan tuoman pörssin kiinniolon johdosta.

Markkinat päättivät edeltäneen viikon pirteissä tunnelmissa ja Eurooppa on avannut nousuun myös maanantaina.

”Nautitaan pirteydestä ja puolikkaasta vapaapäivästä, jos nyt noin puhtaasti odotettavissa olevan volyymin puolesta asiaa katsoo”, sanoo Uhma Oy:n talousjohtaja Jussi Parviainen.

”Viikonlopun ja viime viikon ajalta jos miettii jotain merkittävämpää kommentoitavaa niin Warren Buffetthan täytti kuun vaihteessa 91 vuotta. CNBC kirjoittikin ikäänkuin merkkipäivän johdosta artikkelin, jossa uutiskanava kävi läpi Berkshire Hathawayn ikäänkuin transitioprosessia, jossa yhtiötä on systeemaattisesti muunnettu enemmän uuden ja teknologiapainoitteisen maailman menoon ja historiallinen ydin ns.vanhassa taloudessa on kenties näytellyt pienempää roolia. Berkshire Hathawaylle ja erityisesti Buffettin henkilökohtaisesti vierastamiin yleisöanteihin (IPO) yhtiö on myös osallistunut ainakin yhtiön omalla mittapuulla aktiivisemmin. Berkshire Hathaway on kenties BlackRockin ja jokusen muun toimijan ohella näitä legendaarisia konglomeraatteja, joiden liikkeitä markkinat seuraavat tarkasti. Siksi on mielenkiintoista nähdä mitä Berkshire tulevaisuudessa tekee erityisesti siksikin, että Buffettin seuraaja on jo nimetty ja ’vallanvaihto’ on siten koko ajan lähempänä.”, Parviainen jatkaa.